Kokeile sähköpotkulautaa Helsingin jurriradalla – tuskin ajat juovuksissa sen jälkeen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa julkistettujen onnettomuustilastojen mukaan lähes kaikki sähköpotkulaudan kanssa onnettomuuteen joutuneista käyttäjistä oli alkoholin vaikutuksen alaisena. Sähköpotkulautayhtiö Voi julkaisi aiemmin kännitestin sovellukseensa, joka hillitsee päihtyneenä ajamista. Nyt yhtiö järjestää ajomahdollisuuden Jurriradalla.

Voi ja Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys tuovat perjantaina 16. lokakuuta Narinkkatorille Kamppiin ”jurriradan”, jossa voi kokeilla turvallisissa olosuhteissa skuutilla ajamista humalatilaa simuloivien lasien kanssa. Rata on auki kello 15:00-18:00.

– Toivomme, että mahdollisimman moni ymmärtäisi jurriradan ansiosta, kuinka vaarallista sähköpotkulautailu on humalassa, Voi Technologyn operatiivisesta toiminnasta Suomessa vastaava Reetta Alastalo sanoo.

Tapahtumassa voi suorittaa myös Voin sähköisen liikennekoulun kursseja ja kokeilla, kuinka hyvin sähköpotkulautailuun liittyvät liikennesäännöt ovat hallussa. Osallistujia palkitaan ilmaisilla Voi-kypärillä ja krediiteillä. Lisäksi tarjolla on Barebellsin ja Vitamin Wellin tuotteita.