Nainen söi päivän kuin Disney-prinsessat – teki vain piirretyistä tuttuja annoksia

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Elokuvissa ja piirretyissä nähdyt ruoat tuovat usein katsojalle veden kielelle. Etenkin lapsena animaatioissa nähdyt jälkiruoat ja näyttävät annokset voivat saada himoitsemaan juuri niitä ruokia. Moni muistaa esimerkiksi Muumimamman kurpitsakeiton ja pannukakut, jotka näyttivät aina kovin herkullisilta.

Nyt ruokaa rakastava Inga Lam päätti syödä päivän ajan kuin Disney-prinsessat. Nainen valmisti aluksi itselleen Mulanista tutun aamiaisen, joka oli aasialainen suolainen riisipuuro kananmunien ja pekonin kera. Sen jälkeen Lam valitsi lounaakseen Prinsessa ja sammakko -piirretystä prinsessa Tianan gambon. Gambo on makkaraa, kanaa ja jättikatkarapuja sisältävä maukas pata, joka tarjoillaan riisin kera.

Illalliseksi Inga Lam valitsi lihapadan ja juustokohokkaan, joita Kaunotar ja Hirviö -piirretyssä tarjottiin Bellelle. Lopuksi Lam valmisti vielä jälkiruoan, joka oli Urhea-elokuvasta tuttu. Makeaksi herkuksi valikoitui vadelmasydämellä koristellut keksit, joita prinsessa Meridan pikkuveljet eivät pystyneet vastustamaan.