Näpistelijälle Lahdessa 12 euron saalis – työllisti kolmea vartijaa ja poliisipartiota

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Näpistelijät aiheuttavat miljoonakustannuksia sekä kauppialle että valtiolle. Lahden Karistossa sijaitsevalla huoltoasemalla huomattiin, että 21-vuotias mies piilotti marketin tuotteita vaatteidensa alle. Vartija pyysi miestä selvittämään asiaa.

Näpistelijä ei suostunut pyyntöön, vaan yritti poistua paikalta. Kaksi vartijaa joutui miehen kanssa pystypainiin huoltoaseman tuulikaapissa. Kolmannen vartijan tullessa paikalle tilanne raukesi, kun näpistelijä onnistuttiin luovuttamaan puhumalla.

Miehen vaatteiden alta löytyi noin 12 euron arvosta marketista anastettuja suklaita ja monitoimiöljypurkki. Lisäksi hänen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä kaksi teräasetta. Paikalle soitettiin poliisipartio.

Miehellä on useita omaisuusrikoksia vuoden sisällä ja hänellä oli voimassa olevia etsintäkuulutuksia perässä. Kariston tapahtumaa tutkitaan näpistyksenä ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitona. Mies otettiin kiinni ja vietiin poliisilaitokselle odottamaan kuulusteluja.