Taivaallisen herkullinen fish & chips – tee uunissa kotimaisesta kalasta

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Jos haluat yllättää perheen sormiruoalla, suosi pikaruokalan sijaan itse tehtyä kalapuikkoannosta. Fish & chips syntyy vaaleasta kalasta ja bataatista. Pro Kalan mukaan kuhan, siikan ja ahvenen paras sesonki on nyt ja kaloja kannattaa suosia myös omassa ruokapöydässä.

Fish & Chips uunissa



(4 annosta)

Fish



300 g nahattomia kuha-, siika- tai ahvenfileitä



1/2 tl suolaa



3 rkl ruiskorppujauhoja

– Chips



500 g bataattia



300 g palsternakkaa



2 rkl oliiviöljyä



1/2 tl suolaa



– Tartarkastike



2 dl kermaviiliä



1 dl kurkkusalaattia



1 tl sinappia



mustapippuria



– Lisäksi



1/2 sitruuna

Ripottele kalafileille suolaa. Leikkaa kuhafileet 2-3 osaan. Ahvenfileet voit kypsentää kokonaisina. Pyörittele kalafileet ruiskorppujauhoissa.



Kuori bataatit ja palsternakat. Leikkaa kasvikset noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja viipaleet suikaleiksi. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.



Levitä pellille kasvistikkujen viereen kalafileet. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä ja pehmeiltä.

Sekoita tartarkastikkeen aineet keskenään kulhossa. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Tarjoile Fish & Chipsien kanssa tartarkastiketta. Purista kalafileiden päälle halutessasi sitruunanmehua.