Arnold Schwarzenegger sydänleikkauksessa – aorttaan vaihdettiin venttiili

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kehonrakentajana, näyttelijänä ja poliitikkona tunnetuksi tullut 73-vuotias Arnold Schwarzenegger on ollut jälleen sydänleikkauksessa. Miehen aortan venttiili vaihdettiin. Hän koki kauhunhetkiä 2,5 vuotta sitten, kun hänen avosydänleikkauksessaan ilmeni vakavia komplikaatioita. Nyt miehen operointi on sujunut paremmin.

– Kiitos Cleveland Clinicin henkilökunnalle, sain uuden venttiilin aorttaan kaksi vuotta sitten vaihdetun keuhkoventtiilin lisäksi. Tunnen oloni fantastiseksi ja olen jo kävellyt Clevelandissa nauttien upeista patsaitsa. Kiitos jokaiselle lääkärilleni ja hoitajalleni, ”kuvernaattori” somettaa.

Hollywood-tähti Arnold Schwarzenegger oli vuonna 2018 kiireellisessä sydänleikkauksessa. Etukäteen suunniteltu aortaläpän vaihto muuttui avosydänleikkaukseksi komplikaatioiden vuoksi. Leikkauksessa Schwarzeneggerin oli vain määrä saada uusi keinoaortaläppä vuonna 1997 asennetun tilalle. Paikalla varmuuden vuoksi olleet avosydänkirurgit jouduttiin kuitenkin hälyttämään apuun leikkauksessa ilmeiden ongelmien vuoksi.

Itävallasta kotoisin oleva Schwarzenegger nousi kuuluisuuteen voitettuaan lukuisia kehonrakennuksen kansainvälisiä kilpailuja 70-luvulla. Sittemmin hän siirtyi toimintaelokuvien tähdeksi ja myöhemmin Kalifornian kuvernööriksi.