Kokeile uusia täytteitä pizzaasi – vaihtelua näillä vinkeillä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Parhaat pitsat syntyvät kotioloissa joko leivinuunissa tai pitsakiven päällä tavallisessa uunissa. Rapea ja ohut pohja on monen suosikki, mutta perinteisten päällisten sijaan kannattaa välillä kokeilla muitakin täytteitä.

Pane pitsaan jalopenoviipaleita ja chorizo-makkaraa, jos pidät tulisesta mausta. Joskus voit korvata tomaattikastikkeen hummuksella ja panna sen päälle välimerellisiä ainesosia, kuten fetajuustoa, kirsikkatomaatteja, punasipulia ja uunin jälkeen yrttejä kuten rucolaa ja basilikaa. Myös salaatti sopii joiden pitsojen päälle niiden uunista tulemisen jälkeen.

Jos pitää ananaksesta pitsassa, voi palojen sijaan kokeilla kokonaisia anansrenkaita esimerkiksi peltipitsan päällä. Makea ananas sopii erinomaisesti yhteen vaikkapa suolaisen ilmakuivatun kinkun kanssa. Ohuet kesäkurpitsan viipaleet ja paprika on omiaan sipulin kaveriksi kasvispitsaan. Älä myöskään unohda suomalaisia luonnon antimia, kuten järvikaloja ja sieniä.