Tiesitkö miten oliiveja kerätään? Tämä kone kerää satoa 300 kiloa tunnissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maatalouskoneiden kirjo on laajentunut paljon siitä, kun sato korjattiin käsin ja peltoa kynnettiin hevosten avulla. Oliivit ovat pieniä, noin peukalonpään kokoisia öljypuun hedelmiä. Niiden keräämiseen tarkoitettu kone on nerokas.

Mekaaninen peite nopeuttaa farmareiden työtä ja nopeuttaa oliivien keruuprosessia 25-prosenttisesti. Se levittäytyy traktorista oliivipuun alle. Sen jälkeen puuta ravistetaan voimakkaan työkoneen kouran avulla.

Puuta ravistelemalla kypsät oliivit putoavat mekaanisen kerääjän päälle. Sen jälkeen peite rullataan takaisin ja samalla sen päällä olevat oliivit menevät kuormaan. Samalla tyylillä voi kerätä myös muita puissa kasvavia hedelmiä ja marjoja, jotka eivät vahingoitu maahan pudotessa.