Venezuelan presidentti julistaa: ”Löysimme lääkkeen koronaviruksen parantamiseen”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro on järjestänyt virallisen tiedotustilaisuuden, jossa hän julistaa työryhmän löytäneen parannuskeinon koronavirukseen. Tutkimustyö on kestänyt kuusi kuukautta ja nyt lääkkeen kerrotaan olevan valmis.

Valitettavasti presidentti Maduro ei esittänyt todisteita väitteelleen, mutta hän kertoi tiedotustilaisuudessa, että koronavirukseen tehoava kemikaali olisi löydetty kasvista. Tiede- ja teknologiaministeri kertoi samassa tiedotustilaisuudessa, että nyt löydetty kemikaali on toiminut koronaviruksen parantamisessa laboratorio-oloissa. Kansainväliset terveysviranomaiset eivät ole saaneet vielä tarkempaa tietoa venezuelalaisten löydöstä.

Monet aineet ovat tappaneet koronaviruksen koeputkissa, mutta eivät ole osoittautuneet turvallisiksi tai tehokkaiksi ihmisille. On epäselvää, ovatko venezuelalaiset tiedemiehet testanneet ainetta vielä ihmisissä. Lääkkeet käyvät yleensä läpi useita testikierroksia ihmisissä, ennen kuin niitä voidaan levittää laajasti. Tällainen työ voi viedä vuosia.