BBC: Sean Connery on kuollut 90-vuotiaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että näyttelijä Sean Connery on kuollut 90-vuotiaana. Ikoninen tähti tuli tunnetuksi erityisesti rooleistaan James Bond -elokuvissa.

Sean Connery oli ensimmäinen näyttelijä, joka esitti Salaista agenttia elokuvissa. Hänet nähtiin päätähtenä yhteensä seitsenässä Bond-elokuvassa. Monissa äänestyksissä Connery valittiin kaikkien aikojen parhaaksi Bondiksi.

Vuonna 1930 syntynyt näyttelijä saavutti kunnioitettavan yhdeksän vuosikymmenen iän 25. elokuuta. Tähdelle toivottivat tuolloin hyvää syntymäpäivää muun muassa Bondia 1990- ja 2000-luvuilla näytellyt Pierce Brosnan ja elokuvasarjan tuottajat Michael G. Wilson sekä Barbara Broccoli.

Connery lyötiin Britanniassa ritariksi vuonna 2000. Vuonna 2013 hänet valittiin maailman seksikkäimmäksi yli 60-vuotiaaksi. Hän kieltäytyi aikoinaan roolista Taru sormusten herrasta -elokuvissa, koska ei omien sanojensa mukaan ymmärtänyt niiden tarinaa.