Playboy haastoi pikamuotibrändi Fashion Novan oikeuteen – puputyttöasu oli miestenlehdelle liikaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Playboy on nostanut oikeustoimet pikamuotibrändi Fasion Novaa vastaan. Kanteen syynä on Fashion Novan myymä asukokonaisuus, joka muistuttaa yhtiön mukaan liikaa heidän ikonista kuvastoaan. Kyseessä on siis tavaramerkkiriita.

Fashion Nova myy verkkosivuillaan halloween-pupuasustetta, johon kuuluu ihonmyötäinen musta trikoopuku, rusetti, hihansuut, häntä ja pupun korvat. Playboyn mukaan asukokonaisuus muistuttaa liikaa yhtiön brändäämiä puputyttöjä ja heidän vuosikymmenten ajan käyttämää kuuluisaa asustetta.

Yhtiön mukaan Fashion Novan halloween-asusta käyttämä ”Bunny of the Month” -nimi on myös selvä viittaus heidän ”Playmate of the Month”- tavaramerkkiinsä. Playboy kertoo kanteessa lähestyneensä Fashion Novaa lopettamismääräyksellä. Muotibrändi kuitenkin jatkoi siitä huolimatta pupuasusteen mainostamista ja myyntiä. TMZ-sivuston mukaan Playboy syyttää Fashion Novaa tavaramerkkirikkomuksesta ja vaatii pupuasusteen myynnin lopettamista.