Pizzaruletti tuo jännitystä elämään – yhdessä viipaleessa supertulista chiliä

Ruoka · Tim Isokivi

Halloween on selkäpiitä karmivien yllätysten aikaa, myös ruokaillessa. Erään kansainvälisen pizzeriaketjun lanseeraamassa halloween-ajan herkussa piilee suuta polttava salaisuus.

Domino’s-ravintolaketjun Halloween Roulette, eli halloweenin ruletti -pizza on nimensä veroinen. Yksi sen kahdeksasta viipaleesta on nimittäin terästetty haamuchili-nimelläkin tunnetulla naga bhut jolokialla. Kyseessä on yksi maailman tulisimmista chililajikkeista noin miljoonan scovilleyksikön poltteella.

Domino’s ei ole ainakaan toistaiseksi levittäytynyt Suomeen asti, ja ketjun lähin ravintola löytyy Venäjän Pietarista. Mikään ei kuitenkaan estä soveltamasta pizzaruletin ideaa myös omassa kotikeittiössä ja tarjoamasta ystäville taatusti infernaalista yllätystä halloweenin alla.