MTV: Vallilan puukottajateini yrittii tappaa jo aiemmin – ensimmäinen hyökkäys Tampereella

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kerroimme eilen alaikäisten poikien tappaneen miehen Vallilassa viime viikonloppuna. Toisena epäiltynä on sama poika, joka puukotti miestä kuukausi sitten Tampereen Kaukajärvellä. Kyseessä on lastenkodista karannut 16-vuotias ongelmanuori.

Tampereen puukotuksen uhri joutui sairaalaan, kun teini iski puukolla häntä vatsaan. Sen sijaan toinen uhri, vuonna 2001 syntynyt mies kuoli puukotuksesta saamiinsa vammoihin 31. lokakuuta aamuyöllä Helsingissä. Tampereen puukottajan lisäksi teosta epäillään kahta muuta alaikäistä poikaa, jotka ovat ulkomaalaistaustaisia. Toinen heistä on vasta 14-vuotias.

MTV Uutisten mukaan poliisi vaati lastenkodista karannutta poikaa vangittavaksi jo ensimmäisen teon jälkeen. Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi pojan aluksi, mutta vapautti myöhemmin ja määräsi pojan matkustuskieltoon. Selkeästikään hän ei totellut kieltoa.

Hätäkeskus sai ilmotuksen puukotuksesta kello 01:00 Mäkelänkadun ja Päijänteentien risteyksessä Alepa-kaupan edustalla Helsingin Vallillassa. Epäillyt tekijät ovat liikkuneet ennen tapahtumaa Vallilan alueella viiden hengen seurueessa, josta kaksi osallista on ollut tyttöjä. Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista havainnoista liittyen seurueeseen tai tapahtumiin Alepan edustalla sähköpostitse osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi.