Paljastus hovista: Kuningatar Elisabet luovuttaa kruunun ensi vuonna prinssi Charlesille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsija, kuningatar Elisabet, täyttää ensi vuonna 95 vuotta. Nyt naisen on kerrottu suunnittelevan eläköitymistä. Tämä tarkottaisi hänen poikansa, prinssi Charlesin kruunaamista Yhdistyneen kuningaskunnan kuninkaaksi.

Kuninkaallinen elämäkertakirjailija Robert Jobson on paljastanut, että kuningatar Elisabet aikoo astua syrjään vallan kahvasta ensi vuonna huhtikuussa syntymäpäivänään. Kuningatar on ollut kuningaskuntansa hallitsijana yhtäjaksoisesti 68 vuotta. Valtakausi on ollut täynnä skandaaleja viime vuosien ajan.

Hän on maailman pisimpään vallassa ollut monarkki. Hänen ei alunperin uskottu koskaan nousevan valtaistuimelle, koska hän oli kruununperimysjärjestyksen kolmas. Hänen edeltäjänään oli oma isä, kuningas Yrjö VI. Prinssi Charles täyttää 72 vuotta 14. marraskuuta, Daily Mail uutisoi.