Yhdysvalloissa kyseenalainen maailmanennätys – yli 100 000 koronatartuntaa päivässä

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Syksyn myötä jälleen pahentunut koronakriisi ei osoita hidastumisen merkkejä. Nyt Yhdysvalloissa on rikottu kyseenalainen ennätys tartuntojen määrään liittyen.

Yhdysvalloissa mitattiin perjantiana 100 233 uutta koronatartuntaa. Maassa rikottiin edellisenä päivänä tehty 91 000 tarunnan ennätys. Samalla maassa rikottiin maailmanlaajuinen ennätys, sillä Yhdysvallat oli ensimmäinen maa jossa mitattiin yhdessä vuorokaudessa yli 100 000 koronavirustartuntaa.

Aikaisempi tartuntaennätys tapahtui Intiassa syyskuussa, jolloin tartuntoja laskettiin yhtenä vuorokautena 97 894 kappaletta. Koronatartunnat ovat lisääntyneet jyrkästi kuluneiden kymmenen vuorokauden aikana Yhdysvalloissa. Koronaviruksen aiheuttama covid-19 -tauti on aiheuttanut parhaillaan presidentinvaaleihin valmistautuvassa maassa yhteensä lähes 230 000 kuolonuhria, uutisoi Reuters.