Aseistettu polkupyörävaras poliisille Lahdessa : ”En jaksanut kävellä”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Henkilö ilmoitti keskiviikkoaamuna hätäkeskukseen polkupyörävarkaasta Launeen kauppakeskuksen alueella. Ilmoituksen mukaan mies oli ottanut polkupyörän luvatta ja hän oli poistunut paikalta keskustan suuntaan.

Partio tapasi tuntomerkkeihin sopivan 45-vuotiaan miehen pyöräilemässä kyseisellä polkupyörällä Saksalankadulla. Hän kertoi ottaneensa pyörän käyttöönsä, kun ei jaksanut kävellä. Mies otettiin kiinni epäiltynä varkauteen.

Hänen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä puukko. Lisäksi poliisilaitoksella miehen repusta löytyi marihuanaa huumausaineen käyttörikoksen verran. Tapahtunutta tutkitaan varkautena, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitona ja huumausaineen käyttörikoksena.