Korona saanut ihmiset harrastamaan uusia lajeja – ulkona vietetty aika lisääntynyt

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koronarajoitusten vuoksi monia harrastuksia on ollut vaikea toteuttaa. Etenkin joukkuelajit ja harrastukset, joiden äärelle kokoonnutaan suuremmalla ryhmällä, ovat joutuneet kiellettyjen listalle. Tämä onkin aiheuttanut myös sen, että moni on lähtenyt keksimään itselleen uusia harrastuksia.

Tuoreen kyselyn mukaan ihmiset lähtivät etsimään uusia harrastuksia tylsistyttyään ensin kotona neljän seinän sisällä. People-sivusto kertoi 2.000 amerikkalaisella suoritetusta kyselystä, jonka mukaan seitsemän viikon karanteeni sai ihmiset viettämään enemmän aikaa ulkona.

Ihmiset kaipasivat luonnon keskelle ja alkoivat etsimään harrastuksia, joiden parissa he voisivat turvallisesti viettää aikaa ulkona. Moni ryhtyi hoitamaan puutarhaa, pyöräilemään, kalastamaan, juoksemaan ja esimerkiksi telttailemaan. Hieman harvinaisempien harrastusten parista nousivat esiin myös metsästys, ampuminen ja jousiammunta.

Ulkona vietetty aika lisääntyi useampien kohdalla merkittävästi ja keskimäärin kyselyyn vastanneet viettivätkin aikaansa ulkona noin 14 tuntia viikossa. Uudet harrastukset ovat tämän vuoden aikana ehtineet juurtumaan niin syvälle ihmisten arkeen, että moni koki niiden olevan jo osa heidän identiteettiään.