Vaihdatko tyynysi tarpeeksi usein? Yksinkertainen testi kertoo

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni muistaa pestä sängystä lakanat usein, koska niissä oleva lika on näkyvää ja näin ollen muistuttaa nukkujaa säännöllisistä pesuväleistä. Harva kuitenkaan pesee tyynyjä riittävän usein siitä puhumattakaan, että korvaisi tyynyn uudella.

On olemassa yksinkertainen testi, joka paljastaa onko tyyny jo liian vanha ja täysin muotonsa menettänyt. Good Housekeeping -sivuston mukaan tyyny tulee taittaa keskeltä kaksin kerroin ja asettaa sen päälle kirja. Tyynyn tulisi palautua alkuperäiseen muotoonsa ja avautua takaisin heti niin, että kirja putoaa tyynyn päältä pois. Mikäli tyyny pysyy taitettuna ja kirja sen päällä, tyyny on jo muotonsa menettänyt ja täytyy vaihtaa uuteen.

Testiä ei pysty tekemään memory-vaahtomuovityynyllä. Tällaisen tyynyn kohdalla tyyny kehotetaan vaihtamaan uuteen silloin, kun tyynystä tulee muhkurainen ja veltto. Tällöin vaahtomuovi ei enää palaudu alkuperäiseen muotoonsa kun siinä ei nukuta, eikä näin ollen muotoile ja anna tukea oikein sen jälkeenkään kun siihen painetaan pää.