”Iso-Britannian armeijassa 30 000 robottia vuoteen 2030 mennessä”

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Merkittävä osa Iso-Britannian asevoimista saattaa jo lähitulevaisuudessa olla robotteja. Näin uskoo ainakin maan puolustusvoimien komentaja, kenraali Sir Nick Carter.

Nick Carterin mukaan Iso-Britannian armeijan suunnitelmissa on ottaa lähivuosien aikana käyttöön suuri määrä autonomisia ja kauko-ohjattavia laitteita, jotka suorittaisivat erilaisia tehtäviä konfliktialueilla. Hän kertoi Andrew Marr Show -ohjelmassa uskovansa sotimisen muuttuvan tulevien 10 vuoden aikana robottien määrän lisääntyessä taistelukentillä.

– Uskon meillä saattavan olla 120 000 sotilaan armeija, josta 30 000 voisi kuka ties olla robotteja, Nick Carter spekuloi Sky News -uutissivustolle.

Carter varoitti mahdollisesta uuden maailmansodan riskistä, mikäli pienemmän aseelliset konfiktit ympäri maailmaa karkaavat kädestä. Kenraalin mukaan myös koronapandemian aiheuttama talouskriisi voi johtaa uusiin turvallisuusriskeihin ja jopa sotiin.