Mies houkutteli Lahdessa naisia autoonsa ja raiskasi – poliisi pyytää havaintoja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi viime viikolla poliisin vaatimuksesta noin 60-vuotiaan suomalaisen miehen, jota epäillään useammasta kuin yhdestä Lahdessa tapahtuneesta raiskauksesta. Raiskaukset ajoittuvat useamman vuoden ajanjaksolle ja kaikki uhrit ovat olleet täysi-ikäisiä naisia tekohetkellä. Epäilyllä tekijällä ei ole rikollista entisyyttä.

Tapauksia yhdistää se, että epäilty on ravintoloiden sulkemisajan jälkeen tarjonnut uhreille autokyytiä. Naiset ovat nousseet hänen autoonsa. Poliisilla ei ole tällä hetkellä tiedossa, että epäilty olisi mahdollisesti syyllistynyt raiskauksiin muualla kuin Lahdessa.

Poliisi epäilee kuitenkin, että epäilty saattaisi olla syyllistynyt useampiin raiskauksiin, jotka eivät ole tulleet poliisin tietoon. Jos olet joutunut raiskauksen uhriksi samankaltaisessa tilanteessa, voit kertoa siitä poliisille sähköpostitse pitkakestoinentutkinta.ph.hame@poliisi.fi

– Jos et halua kääntyä poliisin puoleen, niin apua ja tukipalveluita on saatavilla esimerkiksi rikosuhripäivystyksen kautta. Jokaisen – ja erityisesti yksin liikkeellä olevan – kannattaa harkita erittäin tarkkaan tuntemattoman kyytiin nousemista, vaikka autokyydin tarjoaja tuntuisi luotettavalta ja asialliselta henkilöltä.