Suomen matkailuala syvässä kriisissä – TUI perui brittien Lapin matkat

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomen epävarma koronavirustilanne ja epäselvät matkustusrajoitukset ovat nyt vaikuttaneet brittiläisten talvilomiin Lapissa. Matkatoimisto TUI on kertonut peruvansa kaikki brittien lomat Lappiin.

The Independent -lehti uutisoi, että Iso-Britannian suurin matkatoimisto TUI on päättänyt perua kaikki lennot Suomen Lappiin ja samalla sadat perheet jäävät tänä vuonna ilman joulupukin luona vierailua. Matkojen peruminen poistaa ilmassa olevan epävarmuuden ja perheet voivat suunnitella joulun toisin.

Nykyisten asetusten mukaan britit joutuisivat periaatteessa olemaan kahden viikon ajan karanteenissa Suomeen saapumisen jälkeen. Yleensä brittiperheet viipyvät Lapissa ainoastaan muutaman päivän. Suomen majoitusala on kriisissä.