Kuusivuotiaasta maailman nuorin koodari – opetteli ohjelmointia jo taaperona

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuusivuotias poika on herättänyt hämmästystä osaamalla todistettavasti ohjelmoida jo iässä, jossa moni lapsi ei osaa edes vielä lukea. Intialainen Arham Om Talsania on tiettävästi maailman nuorin tietokoneohjelmoija.

Arham Om Talsania läpäisi Microsoftin kokeen, jonka myötä hän todistettavasti tuntee Python-ohjelmointikielen. Guinnessin ennätystenkirja julisti pojan saavutuksen ansiosta maailman nuorimmaksi ohjelmoijaksi. Arhamin kerrotaan kiinnostuneen tietokoneista ja älylaitteista jo taaperoiässä.

Arhamin isä alkoi opettaa pojalleen koodaamista tämän ollessa vasta kaksivuotias. Lapsi alkoi myöhemmin tutustumaan Python-ohjelmointikieleen ja loi jo pieniä pelejä saadessaan todistuksen osaamisestaan. ANI News -uutissivuston mukaan Arham haaveilee urasta yrittäjänä joka paitsi kehittelisi sovelluksia ja pelejä, myös auttaisi apua tarvitsevia.