Netflixin uusi ominaisuus hämmästyttää – paluu perinteisiin televisiokanaviin?

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suoratoistopalveluiden aikakautena monet katsojat ovat kohdanneet uuden ongelman. Valinnanvaraa on liikaakin, eikä aina ole helppoa päättää mitä seuraavaksi katsoisi. Joskus olisi vain helpompaa antaa jonkun muun päättää, mitä katsella.

Nyt Netflix on kokeilemassa uutta ominaisuutta, joka muistuttaa suuresti perinteisiä tv-kanavia. Netflix Direct tarjoaa katsojille aikataulutettuja sisältöä. Kanavalla tullaan esittämään sekä elokuvia että tv-sarjoja suoratoistopalvelun valikoimista.

Netflixin verkkoselainversiossa toimivaa Netflix Direct -ominaisuutta tullaan alkuun kokeilemaan Ranskassa tietyillä alueilla 5. marraskuuta alkaen. Techcrunch-sivuston mukaan Ranska valikoitui kokeilumaaksi siksi, että juuri siellä ihmiset haluavat mieluiten katsella ennalta valikoituja ohjelmia elokuvien tai sarjojen omatoimisen valitsemisen sijaan. Netflix on jo aikaisemmin kokeillut palvelussaan satunnaisia elokuvia ja tv-sarjojen jaksoja esittävää shuffle, eli satunnainen-nappia.