Koulu kielsi heittämästä lapsia aidan yli porttien ollessa lukossa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ranskan Avignonin sijaitsevalla ala-asteella on törmätty erikoiseen ongelmaan. Oppilaita kouluun kuljettaneet vanhemmat ovat kirjaimellisesti heitelleet lapsiaan koulua ympäröivän aidan sisäpuolelle.

Trilladen ala-asteen portit lukitaan oppituntien alkaessa. Osa myöhässä lapsiaan kouluun kuljettaneista vanhemmista on heittänyt lapsensa 1,8 metriä korkean aidan ylitse. Nyt vanhempia on jouduttu La Provence -lehden mukaan käskemään lopettamaan lasten heittäminen kieltokylttien avulla.

Trilladen koulun rehtori Sanaa Mezianen mukaan lapsia ei ole heitelty aidan ylitse moneen kertaan, mutta ilmiölle haluttiin laittaa loppu hyvissä ajoin. Rehtori pelkää olevan vain ajan kysymys, milloin joku lapsista loukkaantuisi heittämisen seurauksena. Varoituskyltissä myöhästyneitä vanhempia kehotetaan palaamaan paikalle porttien avautuessa kello 10 tai kello 15.