Neljävuotias kiidätettiin ensiapuun – poika nielaisi 27 magneettia

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Indianassa asuva perheenäiti Jessica MacNair koki kauhun hetkiä huomattuaan, että hänen poikansa Peyton oli nielaissut magneetteja. Poika oli leikkinyt lapsille tarkoitettujen pienten lelumagneettien kanssa ja päätynyt nielaisemaan ne kun aikuisten silmä oli välttänyt.

Autistinen poika Peyton oli leikkinyt isäpuolen valvovan silmän alla kun mies oli joutunut vastaamaan pikaisesti työpuheluun. Pienen hetken kuluttua poika oli lähestynyt vanhempiaan ja valittanut, että kurkkuun sattuu. Pojan avattua suun äiti oli nähnyt kitarisoista roikkuvan kaksi toisiinsa kiinnittynyttä magneettia, jolloin äiti huomasi, että poika oli nielaissut kaikki magneetit.

Magneetit voivat tehdä todella tuhoisaa jälkeä kudoksille ja vatsalaukulle, minkä vuoksi perheen oli toimittava nopeasti. Röntgenkuvasta nähtiin, että pojan vatsalaukussa oli 25 magneettia ja kitalaessa kaksi. Lääkärit onnistuivat People-sivuston mukaan pikaisen toiminnan ansiosta poistamaan ilman leikkausta magneetit suusta pujotettavan putken avulla. Jessica MacNair haluaakin nyt muistuttaa muita vanhempia siitä, että tällainen tilanne voi olla vain sekunneista kiinni kun lasta ei valvota.