Meteoriitti putosi miehen kodin katon läpi – sitten hänestä tuli miljonääri

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Indonesialaiselle miehen kotia kohdannut onnettomuus on muuttunut onneksi. Hänen talonsa katon läpi varoittamatta pudonnut meteoriitti paljastui nimittäin niin arvokkaaksi, että 33-vuotiaasta miehestä tuli hetkessä miljonääri.

Hauta-arkkuja valmistava Josua Hutagalung oli työnsä ääressä kotonaan, kun hän säpsähti voimakkaaseen ääneen. Katon läpi lentänyt 2,1-kiloinen meteoriitti löytyi kodin puutarhasta edelleen kuumana. Kivi osoittautui arviolta 4,5 miljardia vuotta vanhaksi harvinaiseksi hiilikondriittimeteoriitiksi.

Josua Hutagalung myi meteoriitin yhdysvaltalaiselle meteoriittiasiantuntija Jared Collinsille, joka puolestaan myi sen eteenpäin toiselle keräilijälle tutkimuskäyttöön. Tarkka myyntihinta ei ole tiedossa, mutta meteoriitin arvioidaan olevan jopa 1,5 miljoonan euron arvoinen. The Sun -lehden mukaan Hutagalungin meteoriitistä saama summa vastaa 30 vuoden palkkaa hänen nykyisessä työssään.