Stara Indonesia

Viihdeuutiset

Kaupunkiin halutaan rakentaa valtava aavepatsas – asukkaat järkyttyivät

Indonesiassa sijaitseva Pontianak on saanut nimensä paikallisessa kansantarinassa esiintyvän aaveen mukaan. Tarujen mukaan pontianak on synnytyksessä kuolleen naisen vampyyria muituttava henki, joka tappaa uhrinsa terävillä kynsillään.

Harva todennäköisesti haluaisi kotikaupunkiinsa verenhimoista aavetta esittävää valtavaa patsasta. Paikallinen nuoriso-, matkailu ja urheiluviraston johtaja Kartius on kuitenkin toista mieltä. He uskovat, että aasialaisten kauhuelokuvien naisaaveita muistuttavaa henkeä esittävä patsas lisäisi kaupungin turismia.

– Ihmiset kutsuvat minua pakanaksi ja taikauskoiseksi juntiksi. Minua juntiksi kutsuvat ovat kuitenkin niitä todellisia juntteja, sillä he eivät koskaan käy ulkomailla, Kartius kertoo Jakarta Post -lehden mukaan.

Idean inspiraationa toimivat Singaporen Merlion-suihkulähde ja Malesian Kuchingin kissapatsaat. Kaikki eivät kuitenkaan ole innoissaan ajatuksesta pysyttää 100 metriä korkea kummituspatsas Pontianakiin. Ideaa vastustamaan onkin perustettu kokonainen Gema Topan -niminen ryhmä.

 

Viihdeuutiset

Tulivuorenpurkaus peruutti lomalennot – hulvaton kuvailmiö leviää

Indonesiassa sijaitseva Raung-tulivuori on äskettäin osoittanut virkoamisen merkkejä. Tulivuoren sisältä syöksyi ilmaan valtava tuhkapilvi ja sen seurauksena lentoliikenne peruttiin. Indonesiaan matkustaneet ovat jääneet lomakohteeseensa jumiin.

Osa turisteista pääsivät viikonlopun aikaan paluulennoille, kun lentokenttä avattiin. BBC-uutiskanavan mukaan kenttä jouduttiin kuitenkin pian sulkemaan uudelleen, sillä tuulet olivat kuljettaneet tuhkapilvet jälleen lähelle lentoreittejä. Kuten voisi arvella, eivät Pohjois-Eurooppaan palaavat turistit ole olleet lentojen peruuntumisesta harmissaan.

Instagramin Stuck in Bali -sivustolle on alkanut tulvia kuvia, jotka puhuvat sen puolesta, ettei turisteilla ole kiire kotiin. Näitä lomakuvia katsellessa moni varmasti toivoisi olevansa jumiin jääneiden turistien joukossa. Tulivuoren aktivoituminen näyttäisi olevan näille turisteille enemmän ilon kuin surun aihe.

#enoughsaid #volcano #stuckinbali #standed #sorrynotsorry

Kuva, jonka Josh Irwin (@jlirwin) julkaisi

Things could be worse I guess #stuckinbali #missingwork #prayforandieandsam

Kuva, jonka Andie Towner (@andietowner) julkaisi

When all else fails, go to a Tiki Bar #stuckinbali #tikibar #hawaiianbistro #bali #explorebalibars

Kuva, jonka Robyn Swallow (@robynswallow) julkaisi

Thinking of becoming a local #stuckinbali #bali

Kuva, jonka • Tayla • Degan • (@tayladegan) julkaisi

Viihdeuutiset

Seksihurjastelijoiden paratiisi Indonesiassa – seksi vieraan kanssa tuo onnea

Indonesialaiset ovat vuosikymmenien ajan harjoittaneet seksirituaaleja saarivaltiossa sijatsevalla Kemukus-vuorella. Seksivuoreksi ristitty paikka on pyhiinvaeltajien kohde, jonne he hakeutuvat harrastamaan seksiä tuntemattomien kanssa. Seksin harrastamisen on uskottu tuovan hyvää onnea elämään.

YouTube
YouTube

Seksivuorella saattaa olla parhaimmillaan jopa 8.000 pyhiinvaeltajaa puuhailemassa keskenään. Pyhiinvaeltajien mukaan vuorella täytyy käydä 35 päivän välein, jotta siellä harrastettu seksi tuottaisi onnea. Monet vuorella käyneet ovat kertoneet elämänsä muuttuneen onnekkaammaksi.

Epätoivoiset yrittäjät, jotka ovat toivoneet yritykselleen menestystä ja tuottoisaa bisnestoimintaa ovat käyneet säännöllisesti rituaaleissa ja huomanneet, että yrityselämä on alkanut kukoistaa seksin tuoman onnen ansiosta.

Indonesialaisista suuri osa on muslimeja. Muslimeille seksirituaalien harrastaminen on jyrkästi kiellettyä ja Mount Kemukuksen rituaaleja onkin yritetty lopettaa muslimien toimesta. Vuoren seksikarnevaaleihin on siitä huolimatta osallistunut indonesialaisia muslimeja, sillä rituaalit ovat osa heidän perinnettään.

Australialainen ajankohtaisohjelma on päättänyt kertoa yhtenä aiheistaan vuoren tapahtumista. Paikalla on käynyt australialainen toimittaja, joka on haastatellut paikallisia ja selvittänyt mistä rituaaleissa on kyse. Ihmiset pitävät Mount Kemukusta pyhänä paikkana, jossa jumalat ovat läsnä. Rituaaleista ei tulla luopumaan, vaikka muslimiuskonto kieltäisikin niihin osallistumisen.

Matkailu Ohhoh!

Suomalaisturistin järkyttävä raportti Indonesian Kuoleman eläinpuistosta: ”Kidutusta!”

Indonesian maine suomalaisten matkailukohteena on viime vuosina ollut noususuhdanteessa, sillä maan aurinkorannat vetävät puoleensa erityisesti surffausta harrastavia turisteja. Maan turismin kulissit kätkevät kuitenkin taakseen synkkääkin synkemmän todellisuuden. Surabayan eläinpuiston.

Stara raportoi ensimmäisen kerran toukokuussa tästä ”Kuoleman eläinpuistosta”. Nyt siellä ovat päässeet käymään myös suomalaisturistit Otto Lilja ja Alex Aalto. Miehet kirjoittivat kokemastaan Rantapallon blogiinsa järkyttävän kuvaraportin, jossa he paljastavat miten eläimiä kidutetaan ja muuten kohdellaan kaltoin eläintarhan helvetillisissä olosuhteissa.

– Harvoin jäämme sanattomiksi. Päivän jälkeen Surabayan eläintarhassa olo oli kirjaimellisesti tyhjä ja toivoton. Kuinka julma voi ihminen olla? Miten saada loppu tälle kaikkia eläinoikeuksia räikeästi rikkovalle kärsimykselle ja kurjuudelle? Otto Lilja ihmettelee blogissaan.

Tässä alla vielä toukokuussa julkisuuteen päätynyttä kuvamateriaalia.

The Telegraph -lehti uutisoi aiemmin, että Kuoleman eläinpuistossa arviolta 25 eläintä kuolee joka kuukausi hoidon puutteeseen. Harvinaiset kuolleet eläimet muutetaan rahaksi pilkkomalla ne palasiksi ja myymällä mustan pörssin markkinoilla. Verkossa on parhaillaan käynnissä adressi eläintarhan sulkemiseksi.

Mikäli olet suuntaamassa lähiaikoina Aasiaan, esimerkiksi Indonesiaan, Kiinaan, Thaimaahan, Malesiaan tai Indonesiaan, kannattaa eläintarhat jättää ihan periaatteesta väliin. Samoin kuin myös kaduilla ja temppeleissä ihmisten poseerauksia varten olevat eläimet liskoista tiikereihin.

Ohhoh!

Kuoleman eläinpuiston järkyttävät kuvat – silkkaa eläinrääkkäystä Indonesiassa

Villieläinten pitämistä vangittuna eläintarhoissa ja merieläinpuistoissa ei voida perustella millään inhimillisellä seikalla. Poikkeuksen tekevät korkeintaan uhanalaiset lajit, jotka lisääntyvät eläintarhoissa. Yhdysvalloissa on viime aikoina vaadittu Sea World -merieläinpuistojen sulkemista.

Länsimaissa eläintarhojen asukeista pidetään yleisesti melko hyvää huolta, mutta esimerkiksi Aasiassa tilanne on täysin toinen. Nyt Indonesiassa sijaitseva maan suurin eläinpuisto The Surabaya Zoo on noussut surulliseksi malliesimerkiksi eläinten suoranaisesta kidutuksesta. Lehdistössä puisto on nimetty Kuoleman eläinpuistoksi, ja kuvamateriaalin perusteella ansaitusti.

The Telegraph -lehden mukaan eläimiä pidetään ilman ruokaa ja terveydenhuoltoa pienissä ja likaisissa häkeissä ja aitauksissa. Kuoleman eläinpuisto -nimitys tulee siitä, että arviolta 25 eläintä kuolee joka kuukausi hoidon puutteeseen. Harvinaiset kuolleet eläimet muutetaan rahaksi pilkkomalla ne palasiksi ja myymällä mustan pörssin markkinoilla.

Mikäli olet suuntaamassa lähiaikoina Aasiaan, esimerkiksi Kiinaan, Thaimaahan, Malesiaan tai Indonesiaan, kannattaa eläintarhat jättää ihan periaatteesta väliin. Samoin kuin myös kaduilla ja temppeleissä ihmisten poseerauksia varten olevat eläimet liskoista tiikereihin.

Viihdeuutiset

Käärmehieronta saa kananlihalle! Uskaltaisitko kokeilla tällaista?

Ihmisellä on luontainen kunnioitus suuria petoeläimiä ja jättikokoisia matelijoita kohtaan. Pytonit ovat kookkaita käärmeitä, joita voi ihastella esimerkiksi eläintarhassa. Indonesiassa ollaan nyt keksitty jotain melko yllättävää niiden varalle.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Maan pääkaupungissa Jakartassa sijaitsevassa kylpylässä annetaan nimittäin kokovartalohierontoja, joita tekee kolme ihmisen päällä luikertelevaa pytonia. Hoito kestää 1,5 tuntia. Aivan yksin hierottava ei eläinkunnan edustajien kanssa jää, sillä kaksi koulutettua hierojaa vahtii hoidon sujumista vierestä.

Heidän tehtävänsä on varmistaa, että käärmeet pysyvät liikkeessä asiakkaan kehon päällä. Hieronnan ja pelon herättämän adrenaliinin sanotaan yhdessä parantavan asiakkaan aineenvaihduntaa. Feri Tilukay maksoi 38 euroa kokemuksesta.

– Se on hyvin uniikki tunne, kommentoi 31-vuotias asiakas AFP-uutistoimistolle.

Viihdeuutiset

Miksi lomareissu muuttuu usein riitelyksi? Tässä yleisimmät syyt

Vanhan sanonnan mukaan pariskuntien suhteen kestävyys ratkaistaan ensimmäisen yhteisen lomareissun aikana, sillä silloin riitojen syntyminen on jopa syvästi rakastuneilla nuorilla pareilla yleisempää kuin normaalisti kotioloissa.

Lomalle lähdetään rentoutumaan, mutta hämmentävän usein tuloksena on myös riitoja. Nyt tuore tutkimus on selvittänyt mistä pariskuntien riidat saavat lomalla yleisimmin alkunsa. Tutkimuksen mukaan 79 prosenttia ihmisistä myöntää riitelevänsä lomareissullaan vähintään kaksi kertaa ja 62 prosenttia myönsi riitelevänsä päivittäin. Peräti kuusi prosenttia pariskunnista on muuttanut eri huoneisiin lomansa aikana.

Yleisin syy lomariitoihin on se, että mies katselee toisten naisten perään. Toiseksi yleisin syy on se, että mies haluaisi ”tehdä jotain”, mutta nainen haluaa vaan lekotella ja ottaa rauhallisesti. Kolmanneksi yleisin lomariitojen syy on erimielisyydet ruokapaikan valinnassa, Daily Mail -lehti raportoi tekemästään tutkimuksesta.

Neljänneksi eniten lomariitoja syntyy brittipareilla liiallisesta alkoholin nauttimisesta ja viidenneksi eniten navigoinnista ja autolla ajamisesta. Kymmenen yleisimmän syyn joukkoon mahtuvat myös pakkaaminen, naisen liian pitkä valmistautuminen lomareissun menoihin, liiallinen rahankäyttö, lentokentälle ajoissa pääseminen ja valuutanvaihto.