Suomen tiet paremmassa kunnossa kuin vuosikausiin – uusi päällyste 4 000 kilometrille

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Teiden kunnosta vastaava Väylävirasto tiedottaa, että Suomen maanteiden kunto on nyt parempi kuin viime vuonna. Teiden päällystysohjelma on ollut kuluvana vuonna pisin viiteentoista vuoteen. Uuden pinnan on saanut yhteensä noin 4.000 kilometriä tietä.

– Tietöitä on näkynyt ympäri Suomen, sillä rahoitus on ollut edellisvuosia paremmalla tasolla, bitumin hinta on pysynyt alhaalla ja koko ala on puurtanut yhdessä tavoitteiden eteen, Väylävirasto ynnää.

Väylävirasto toteutti tienkäyttäjien tyytyväisyystutkimuksen elo-syyskuussa. Tutkimuksessa kysyttiin yksityishenkilöiltä sekä raskaan liikenteen kuljettajilta, mitä mieltä he ovat maanteiden kunnosta. Tulosten perusteella vastaajat olivat viime vuotta tyytyväisempiä varsinkin pääväylien päällysteiden kuntoon.