Dolly Parton vaikutti Modernan koronarokotteen kehittämiseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Dolly Parton on paitsi pitkän uran tehnyt countrymusiikin supertähti, myös hyväntekijä. Tähteä saattaa olla kiittäminen tulevan koronaviruksen vastaisen rokotuksen kehittelyssä avokätisen rahalahjoituksen ansiosta Yhdysvaltalainen lääkefirma Moderna on yksi koronavirusrokotteita kehitelleistä yhtiöistä.

Dolly Parton puolestaan lahjoitti huhtikuussa miljoona dollaria Vanderbiltin yliopiston rokotetutkimuksiin. Juurikin Vanderbiltin tutkijat olivat mukana kehittelemässä Modernan tuoretta koronarokotetta, jonka paljastettiin maanantaina antaneen alustavissa kokeissa jopa 94,5-prosenttisen suojan virukselta.

Dolly Partonin osallisuus koronaviruksen vastaisessa työssä otettiin hämmästyksellä ja ilolla vastaan sosiaalisessa mediassa. CNN-uutissivuston mukaan muusikko paljasti huhtikuussa tunteneensa, että oli aika avata sydäntä ja auttaa koronan vastaisessa työssä. Tuolloin koronatartuntoja oli kirjattu vain murto-osa nykyisestä määrästä.