Pääkaupunkiseudulle rajut koronarajoitukset – kaikki yleisötilaisuudet kielletään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsinki, Espoo ja Vantaa kieltävät kaikki yleisötilaisuudet ja siirtävät toisen asteen oppilaitokset etäopetukseen. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tiedotti asiasta hetki sitten. Pormestarin mukaan nyt tarvitaan poikkeuksellisen järeitä toimia, koska kansalaisten koronakuri on höltynyt.

Helsinki, Espoo ja Vantaa aikovat lisäksi sulkea kaupunkien julkiset tilat ja palvelut lähes kokonaan. Muun muassa kirjastot, uimahallit ja liikuntatilat suljetaan. Tämän lisäksi kaikki yleisötilaisuudet kielletään, koska ihmiset eivät ole noudattaneet rajoituksia ja suosituksia tarpeeksi hyvin.

Pääkaupunkiseudu toisen asteen koulutus järjestetään jatkossa kokonaan etäopetuksena. Varhaiskasvatus ja perusopetus säilyvät kuitenkin vielä toistaiseksi ennallaan. Tiedotustilaisuuden mukaan rajoitukset voivat olla voimassa jopa kuluvan vuoden loppuun asti. Rajoitustoimien käyttöönotosta päätetään ensi torstaina.