Miesten huonot elintavat vaikuttavat naisiin – eniten kärsivät ruokavaliot

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suurin osa suomalaisista haluaa treenata enemmän tai syödä terveellisemmin. Perheessä tai parisuhteessa kaikkien on sitouduttava tavoitteeseen, jotta hyvinvoinnin parantaminen ja terveellisten elintapojen noudattaminen onnistuisi.

Herbalife Nutritionin YouGovilla teettämästä kyselystä käy ilmi, että kahdeksan kymmenestä suomalaisesta toivoo voivansa noudattaa terveellisempiä elämäntapoja. Tutkimuksen mukaan kuusi kymmenestä naimisissa olevasta tai parisuhteessa olevasta suomalaisesta kertoo kumppaninsa vaikuttavan heidän terveyteensä.

– Naiset tuntevat miehiä useammin, että heidän puolisollansa on kielteisiä vaikutuksia terveellisiin elämäntapoihin. Miehet puolestaan kokevat parillaan olevan enemmän positiivisimpia vaikutuksia, Herbalife Nutritionin pohjoismainen johtaja Mia Bergmann sanoo.

Epäterveellinen ruokavalio voi vaikuttaa negatiivisesti kumppaniin. Kaksi kymmenestä parisuhteessa olevasta suomalaisesta kokee syövänsä epäterveellisempää ruokaa kumppaninsa huonon ruokavalion takia. Terveelliset ruokailutottumukset voivat kuitenkin myös vaikuttaa positiivisesti kumppaniin. Kaksi kymmenestä parisuhteessa olevasta miehestä tuntee olevansa terveempi kumppaninsa terveellisen ruokavalion ja kumppanin rohkaisujen vuoksi. Mutta vain yksi kymmenestä naisesta sanoo kokevansa samoin.