Uno-korttipelin säännöt uusiksi? Virallinen Twitter-tili otti kantaa mielipiteitä jakavaan kysymykseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuten monien muidenkin suosikkipelien tapauksessa, myös Uno-korttipelin säännöt saattavat jakaa mielipiteitä pelisessioiden aikana. Moni pitää ehdottomana sääntönä sitä, että pelaajan tulee huutaa ”UNO” kun hänellä on vain yksi kortti jäljellä. Nyt kyseinen sääntö on kuitenkin kyseenalaistettu virallisen tahon toimesta.

NFL-joukkue Utah Jazzin pelaaja Donovan Mitchell herätti taannoin Twitterissä väittelyä Uno-aiheisella kysymyksellään. Hän pyysi ihmisiä ottamaan äänestämällä kantaa siihen, pitääkö pelaajien huutaa ”UNO” pidellessään viimeistä korttiaan. Äänestäjistä 61,9 prosenttia oli kyseistä mieltä.

Keskustelu sai kuitenkin uuden käänteen Unon virallisen Twitter-tilin otettua kysymykseen kantaa. Sen mukaan Unon huutaminen on muodostunut epäviralliseksi säännöksi monien pelaajien keskuudessa, mutta kyseessä ei ole pelin virallinen sääntö. Unon virallinen kanta kysymykseen kannattaakin siis pitää mielessä esimerkiksi tulevien perhejoulujen kiivaaksi kärjistyvien pelisessioiden aikana.