Miljardööriparin murhatutkimus edistyi Kanadassa – tutkijatkin ihmeissään tapahtumista

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kanadan Torontossa hulppeassa kartanossaan asuneet Barry ja Honey Sherman löydettiin murhattuina joulukuussa 2017. Tekijöitä ei ole vieläkään tavoitettu ja parin perhe on arvostellut paikallista poliisia huonosta rikostutkinnasta. Nyt tapaukseen on tullut uusi käänne.

The Guardian kertoo, että 75-vuotiaan Barry Shermanin ja 70-vuotiaan Honey Shermanin kaksoismurhassa on uusi epäilty. Henkilöä ei ole pidätetty, mutta hän on poliisin taktisen tutkinnan kohteena. Pariskunta löydettiin nahkavöistään hirtettyinä kotinsa uima-altaan kaiteesta.

Jättimäisen lääkeyhtiö Apotexin perustaja Barry Sherman oli yksi Kanadan rikkaimmista miehistä. Hän lahjoitti vaimonsa kanssa runsaasti rahaa hyväntekeväisyyteen. Sairaalat, yliopistot ja juutalaisjärjestöt saivat Shermaneilta miljoonia dollareita. Heidän perheensä palkkasi taannoin yksityisetsivät tutkimaan kuolintapauksia. Lisäksi omaiset tarjosivat murhaajan paljastamiseen johtavasta vihjeestä noin 6,5 miljoonan euron palkkion.

Salaliittoteoreetikot ovat vuosien ajan esittäneet Shermanin lääkeyhtiön kytköksistä Clinton Foundation avustusjärjestöön. Apotex lahjoitti runsaasti lääkevarantoja säätiön kautta maailman ongelma-alueille ja siihen olisi liittynyt runsaasti epämääristä toimintaa. Joukko entisiä murhatutkijoita liittyi yksityisetsivien ryhmään ja tapausta tutkiessaan he kertoivat, että löysivät todisteita liittyen kyseenalaiseen Clinton-säätiön toimintaan. Shermanin on oletettu työstävän aiheesta kirjaa, jossa hän paljastaisi selville saamansa vilunkipelin.

Poliisi tutki tapausta ensin murha-itsemurhana, minkä takia kartanosta ei kerätty juurikaan todisteita ruumislöytöjen jälkeen. Pari oli kuitenkin hyvin elämänmyönteinen tulevaisuudensuunnitelmineen. Vasta viikkojen päästä oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus paljasti heidän joutuneen rikoksen uhreiksi.

Rikostutkijat pitävät kuristamista henkilökohtaisena murhatapana, joten tekijän oletetaan olevan joku, joka tunsi pariskunnan. Barry Sherman ei valitettavasti ollut kaikkien liikekumppaneidensa kanssa hyvissä väleissä ja hänen historiastaan löytyy lukuisia oikeudenkäyntejä. Pariskunnan löysi kuolleena heidän kiinteistövälittäjänsä.