Alaikäinen tyttö kaahasi 175 km/h – ilman ajokorttia huumepäissään ja kaverit kyydissä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi pysäytti törkeää ylinopeutta ajaneen 17-vuotiaan tytön Janakkalassa keskiviikon vastaisena yönä kello yhden aikaan. Hänen valtatie 3:lla kuljettamalleen henkilöautolle mitattiin nopeudeksi 140 km/h, vaikka alueella on satasen rajoitus.

Hetkeä myöhemmin toinen poliisipartio mittasi autolle nopeudeksi 175km/h. Poliisit pysäyttivät auton Kormun liittymään. Autoa kuljettaneella teinillä ei ollut ajo-oikeutta. Hänelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen.

Tyttö käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi. Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.