Apple-fanien unelma: Nimikirjoituksella varustettu Apple-1 huutokaupataan

Digi · Tim Isokivi

Apple on nykyään biljoonien arvoinen teknologiajätti, mutta vielä vuonna 1976 yhtiö toimi käytännössä Steve Jobsin vanhempien omakotitalosta käsin. Steve Jobsin, Steve Wozniakin ja Ronald Waynen perustaman yrityksen ensimmäinen tietokone oli Wozniakin omin käsin suunnittelema ja rakentama Apple-1.

Apple-1 -tietokoneita on enää jäljellä vain joitain kymmeniä kappaleita. Nyt yhdellä varakkaalla Apple-fanilla on mahdollisuus hankkia itselleen merkittävä osa yhtiön historiaa. RR Auctions -huutokauppa asettaa nimittäin myyntiin toimivan Apple-1 tietokoneen.

Huutokaupattava Apple-1 korjattiin alkuperäiskuntoon asiantuntija Corey Cohenin toimesta. Tietokone sisältää käyttöohjeet, ja se on varustettu Steve Wozniakin nimkirjoituksella. Hinta kohoaa todennäköisesti satoihin tuhansiin dollareihin, sillä esimerkiksi toukokuussa 2019 toinen Apple-1 huutokaupattiin 471 000 dollarilla.