Kahvia kuukausimaksulla – Espresso House aloittaa uuden palvelun

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinteät kuukausihinnat ovat tulleet kuluttajille tutuiksi muun muassa kuntosaleilta ja suoratoistopalveluista. Pian kuitenkin kuukausimaksulla voi ostaa myös kahvia Espresso House -kahviloista.

Espresso Housen uuden maksujärjestelmän ansiosta suodatinkahvia tai teetä voi ostaa miltei rajattomasti kuukaudessa 14,90 euron hintaan. Kuukausimaksu toimii Espress Housen mobiilisovelluksen avulla. Sillä tilattua juomaa ei Talouselämä-lehden mukaan tarvitse edes jonottaa, vaan sen voi noutaa suoraan tiskiltä.

Kuukausimaksua kuvaillaan kannattavaksi, mikäli kahvia juo edes kaksi kuppia viikossa. Kuukausimaksupalvelun toistaiseksi ainoa rajoitus on se, että tilaaja saa vain yhden kupillisen tunnissa. Tällä tavoin pyritään ehkäisemään sitä, että asiakas hakisi kahvia myös kavereilleen.

Espresso House Groupin toimitusjohtaja John Nylénin mukaan idean taustalla on koronapandemia, jonka vaikutus on näkynyt myös kahvila-alassa. Kuukausimaksupalvelu toimii Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Saksassa.