Hitler voitti vaalit Namibiassa – vakuuttaa olevansa hyvä tyyppi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Namibian Ompundjan alueen valtuutetuksi äänestettiin taannoin mies, jonka nimi on herättänyt hämmennystä etenkin länsimaissa. Paikallisvaaleissa äänienemmistöllä voittanut mies on nimeltään Adolf Hitler Uunona.

Swapo-puoluetta edustava Adolf Hitler Uunona voitti paikkansa 85 äänen enemmistöllä. Miehellä kerrotaan olevan poliittisesti erittäin vähän yhteistä tunnetun kaimansa kanssa. Swapo-puolue nimittäin vastustaa rotusortoa ja valkoisen vähemmistön valtaa Namibiassa.

Namibia oli Saksan siirtomaahallinnon alaisena vuoteen 1915 saakka, eivätkä Adolfin kaltaiset nimet ole maassa edelleen harvinaisia. Uunona kertoo varttuneensa kuvitellen nimensä olevan aivan normaali, mutta varttuessaan hänelle selvisi kaimansa olleen maailmanvaltaa tavoitellut diktaattori. BBC:n mukaan mies ei suunnittele nimensä vaihtamista mutta vakuuttaa, ettei hänellä ja kaimalla ole muuta yhteistä.