Ruotsalainen puutarhuri valloittaa sydämiä Japanissa – komistuksella lähes 80 000 seuraajaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ruotsalainen Jakob Sebastian Björk muutti taannoin Japaniin ja hankki maan kansalaisuuden. Hän ryhtyi elättämään itseään perinteisenä japanilaisena puutarhurina. Hänestä tuli nopeasti julkkis komean skandinaavisen ulkonäkönsä ansiosta.

Nykyisin miehellä on Instagramissa yli 80.000 seuraajaa. Tämä ei ole tyypillistä puutarhurille, mutta hän on erottunut joukosta. Japanilaisen mestaripuutarhurin opissa ollut Jakob Sebastian Björk sai opettajaltaan nimeksi Tatsumasa Murasame.

Hän on kuin vaalea viikinki. Mies on esiintynyt lukuisissa japanilaisissa aikakausilehdissä ja televisio-ohjelmissa. Hän puhuu ja kirjoittaa sujuvaa japania, eikä näytä kaipaavan takaisin kylmään pohjolaan.