Alien-elokuvien pohjalta televisiosarja – puikoissa Fargo-suosikkisarjan luoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kauhua ja scifiä yhdystelevä Alien-elokuvasarja on säikytellyt katsojia jo neljän vuosikymmenen ajan. Valkokankaan ehkä tunnetuin avaruushirviö on valtaamassa lähitulevaisuudessa myös televisioruudut.

Disneyn Inverstor Day -tapahtumassa Alien-televisiosarjan paljastettiin olevan työn alla. Sen showrunneriksi on kiinnitetty muun muassa suositusta Fargo-sarjasta ja synkästä supersankarisarjasta, Legionista tunnettu Noah Hawley. Disney Plus -palvelun sijaan sarja nähdään Yhdysvalloissa FX-kanavalla ja Hulu-palvelussa, joten koko perheen sarjasta ei todennäköisesti ole kyse.

Tulevan sarjan paljastettiin sijoittuvan Maapallolle lähitulevaisuuteen ja yhdistelevän sekä ensimmäisen elokuvan kauhuelementtejä että Aliens-elokuvan toimintaa, mutta juuri muuta siitä ei tässä vaiheessa tiedetä. FX-kanava käy parhaillaan neuvotteluja ensimmäisen Alien-elokuvan ohjaaja Ridley Scottin kanssa hänen kiinnittämiseksi sarjan vastaavaksi tuottajaksi. Alien-elokuvasarjan viimeisin osa, Alien: Covenant sai ensi-iltansa vuonna 2017.