Ikääntyminen näkyy käsissä – muista hoitaa myös kämmenselän ihoa

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni huolehtii kasvojensa ihon hyvinvoinnista säännöllisillä kuorinnoilla, rasvoilla ja seerumeilla. Useimmat naiset jaksavat kosteuttaa myös vartaloaan suihkun jälkeen etenkin kylmillä ja kuivilla säillä. Harva kuitenkaan muistaa, että myös kämmenselän ihoa tulisi hoitaa huolellisesti.

Ikääntymisen merkit näkyvät nopeasti kasvojen ja kaulan ihon lisäksi myös käsissä. Käsien iho altistuu paljon auringolle ja kuivuu useiden käsienpesujen myötä. Siitä huolimatta kämmenselän kauneudesta ei monikaan jaksa murehtia.

Käsien kauneudenhoitoon tulee Poosh-sivuston mukaan panostaa mikäli haluaa välttää liian varhaisia ikääntymisen merkkejä kämmenselän ihossa. Ihoa voi hoitaa kevyillä kuorinnoilla, säännöllisellä kosteuttamisella ja aurinkorasvan käyttämisellä. Myös kynsien kauneus ja terveys vaikuttavat käsien ulkonäköön, minkä vuoksi kynsinauhoista ja kynsistä kannattaa myös pitää hyvää huolta.