Turhauttaako pikaseksi? Näin otat asian puheeksi kumppanin kanssa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Etenkin naisilla saattaa kestää hieman kaksilahkeisia kauemmin syttyä seksin kliimaksiin ja toisinaan akti voi olla ohi jo ennen kuin neitokaiset ovat saaneet omaa orgasmivyöryään liikkeelle. Kaalimato.comin tekemän tutkimuksen mukaan suomalaisnaiset kokevat yli kolme kertaa miehiä useammin, että kumppani laukeaa liian nopeasti.

Mikäli itseä tai kumppania turhauttaa, että seksi on toistuvasti ohi liian vikkelään tai jommankumman kiinnostuksen huomaa lopahtavan pidemmän session aikana, on asia hyvä ottaa puheeksi. Lavikainen suosittelee kuitenkin käymään keskustelun muussa hetkessä, kuin heti seksin jälkeen.

– Mikäli kokee tyytymättömyyttä seksielämään, on tärkeää nostaa asia rohkeasti pöydälle ja miettiä yhdessä, kuinka haasteita voitaisiin taklata. Tärkeintä on, että molemmat osapuolet kokevat tarpeidensa tulevan kuulluiksi: jos toinen haluaisi lisää nautintoa yhdynnän jälkeen, seksiä voidaan jatkaa muilla sopivaksi todetuilla tavoilla eli esimerkiksi käsiä, suuta tai seksivälineitä hyödyntäen, Lavikainen sanoo.