Maailman huonoimmaksi nimitetty eläintarha suljettiin – viimeisetkin eläimet siirrettiin turvaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pakistanissa sijaitseva Marghazar-eläintarha on kerännyt toistuvasti kritiikkiä vuosien varrella. Tarha on noussut useita kertoja otsikoihin sen eläinten huonojen elinolosuhteiden ja kaltoinkohtelun vuoksi. Nyt maailman huonoimmaksi kuvailtu tarha on vihdoin suljettu maan viranomaisten toimesta.

Keskiviikkona eläintarhan viimeiset asukkaat, 17-vuotiaat Bubloo ja Suzie -nimiset karhut, lennätettiin Daily Mail -lehden mukaan Jordaniassa sijaitsevaan eläinsuojaan. Vuonna 2007 tarhaan muuttaneita karhuja oli kohdeltu vuosien ajan huonosti, ja ne oli muun muassa pakotettu tanssimaan yleisölle. Karhuilta oli revitty hampaat irti, ja Suzie oli kärsinyt kasvaimesta joka leikattiin taannoin pois.

Eläintarha oli viime aikoina otsikoissa myös Kaavan-nimisen norsun vuoksi. Maailman yksinäisimmäksi elefantiksi kuvailtu Kaavan kärsi tarhassa lukuisista terveysongelmista. Se sai kuitenkin taannoin uuden kodin Kambodzassa sijaitsevalta suojelualueelta.