Japanilaismies luo hämmästyttävän aidonnäköisiä kasvonaamareita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maskien käytöstä on tullut vuonna 2020 monille arkipäivää. Eräs japanilainen mies on noussut julkisuuteen luomalla maskeja, joiden tarkoituksena ei ole ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Niiden on tarkoitus näyttää mahdollisimman paljon todellisilta ihmiskasvoilta.

Shuhei Okawaran 3D-tulostimella luomat naamarit ovat hämmästyttävän aidonnäköisiä. Niiden malleina ovat toimineet todelliset, anonyyminä pysyttelevät japanilaiset ihmiset. Okawara on maksanut 40 000 jeniä, eli noin 315 kaikille maskimalleille.

Maskit saapuvat Reuters-uutistoimiston mukaan myyntiin ensi vuoden alussa 98 000 jenin, eli noin 770 euron hintaan. Maskit on suunniteltu pääasiassa viihdekäyttöön, kuten naamiaisia varten. Ne voivat kuitenkin suojella käyttäjää myös esimerkiksi kasvontunnistusteknologian ei-toivotulta käytöltä.