Mies virui 10 tuntia lumeen hautautuneessa autossa – pelastettiin viime tipassa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Liukkaat tiet eivät ole ainoa vaara, joka voi vaania autoilijoita talvella. Eräs 58-vuotias mies oli vaarassa paleltua kuoliaaksi jouduttuaan ansaan lumen peittämään autoon Yhdysvaltojen New Yorkin osavaltiossa.

Kevin Kresen oli pysäyttänyt autonsa Owegossa sijaitsevan tien reunaan, kun ohi ajanut lumiaura peitti hänen ajoneuvonsa kokonaan lumen alle. Auton lämmitin ei toiminut rikki menneen moniurahihnan vuoksi. Kresen yritti soittaa useaan kertaan hätänumeroon, mutta poliisit eivät onnistuneet paikantamaan häntä alueelle riehuneen lumimyrskyn keskellä.

Lopulta miestä etsinyt poliisi Jason Cawley onnistui löytämään ajoneuvon yrittäessään kaivaa esille lumen hautaamia postilaatikoita selvittääkseen niistä kadun osoitteen. Kresen kertoi poliisille, ettei hän enää tuntenut jalkojaan. Crawley ja ohikulkija pelastivat miehen pois ajoneuvosta.

Kresenin hypotermia oli edennyt pisteeseen, jossa hän ei enää tärissyt. Poliisin mukaan kyseessä on paha merkki, sillä se tarkoittaa ettei elimistö enää kykene lämmittämään itseään. AP-uutistoimiston mukaan Kresen alkoi kuitenkin lämpiämään uudelleen ambulanssissa matkalla sairaalaan.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.