Venäjällä etsitään naistähteä avaruudessa kuvattavaan elokuvaan – tavoitteena ehtiä ennen Tom Cruisea

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Tom Cruise yhdisti taannoin voimansa NASAn ja Elon Muskin kanssa ensimmäiseksi avaruudessa kuvattavaksi mainostettua elokuvaa varten. Nyt Venäjä haluaa kuitenkin päihittää Hollywoodin modernissa avaruuskilvassa toteuttamalla oman avaruuselokuvansa ensin.

Venäjän suurin televisiokanava Channel One aloitti taannoin kilpailun, jossa etsitään naistähteä Challenge-nimiseen elokuvaan. Venäjän avaruusjärjestö Roscosmosin kanssa yhteistyönä toteutettavan elokuvan kuvaukset on määrä aloittaa Kainsainvälisellä avaruusasemalla lokakuussa 2021. Rooliin haetaan todelliseksi supersankariksi kuvailtua naista, jonka luvataan paitsi nousevan tähtiin, myös nousevan kansainväliseksi tähdeksi.

Roolia hakevilta vaaditaan Venäjän kansalaisuutta, hyvää fyysistä kuntoa, 25-40 vuoden ikää, 150-180 sentin pituutta, 50-70 kilon painoa ja enintään 112 sentin rinnaympärystä, ja lisäksi heidän rikosrekisterinsä tulee olla puhdas. Koe-esiintymiseen vaaditaan myös video, jossa hakija lukee kameralle osion runoilija Aleksandr Puskinin Jevgeni Onegin -kirjasta. Elokuvan juonesta ei vielä tässä vaiheessa tiedetä juuri mitään, muta Sky News -uutissivuston mukaan Channel Onen toimistusjohtaja on kuvaillut projektia scifin sijaan realistiseksi visioksi lähitulevaisuudesta.