Pandemia repii nyt elokuva-alaa – Tenet tuotti silti ensi-iltaviikonloppuna 53 miljoonaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuluneen vuoden ja erityisesti syksyn aikana on raportoitu vakavista talousvaikeuksista elokuva-alalla. Suomessa esimerkiksi Luokkkaretki 3 -elokuva siirrettiin äskettäin hamaan tulevaisuuteen, koska tuotantoyhtiöillä ei ole varaa julkaista elokuvia puolille katsomoille.

Elokuvateattereissa kulunut vuosi on ollut katastrofi, mutta samaan aikaan esimerkiksi Christopher Nolanin Tenet-elokuva sai elokuun loppupuolella ensimmäisenä viikonloppuna useissa maissa suuren suosion, vaikka ensi-ilta ehtikin siirtyä moneen otteeseen koronatilanteen vuoksi. Elokuva päätyi lopulta valkokankaalle ja se tuotti ensimmäisenä viikonloppunaan maailmanlaajuisesti 53 miljoonaa dollaria.

Eniten lipputuloja Tenet keräsi Iso-Britanniassa, jossa sitä katsottiin 7,1 miljoonalla dollarilla. Warner Bros. Pictures -tuotantoyhtiön puheenjohtaja Toby Emmerich kuvailee elokuvan kansainvälistä ensi-iltaviikonlopun tulosta fantastiseksi käynnissä olevassa koronatilanteessa. Elokuvan budjetti oli Variety-lehden mukaan 200 miljoonaa dollaria.