Uusi testamentti nyt myös äänikirjana – jouluevankeliumi nyt kätevästi kuunneltavana

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen Pipliaseura julkaisi lokakuussa mobiilikäyttäjille tarkoitetun Uuden testamentin version nimeltään UT2020. Uuden testamentin käännöstyö kreikankielisestä alkutekstistä suomeksi ja mobiiliin sopivaksi kesti kaksi ja puoli vuotta. Sen audioversion on lukenut näyttelijä Krista Kosonen.

Ihmiset ovat ottaneet uuden käännöksen vastaan suurella mielenkiinnolla. Kyseessä on yleissivistävä teos, eikä niinkään pelkästään uskovaisille tarkoitettu Raamatun osa. UT2020 on herättänyt runsaasti mielipiteitä ja keskustelua. Uusi, tarkempi käännös on kiinnostanut yleisöä. Kahden kuukauden aikana UT2020:n alkua, Matteuksen evankeliumia, oli avattu liki 200 000 kertaa Raamattu.fi-verkkopalvelussa.

– Yleisö on toivonut äänikirjaa saataville myös ladattavassa mp3-muodossa, sillä ilmainen Piplia-sovellus tarjoaa ainoastaan kuuntelun perustoimintoja. Tiedostona ladattava äänikirja antaa joustavuutta kuunnella UT2020-käännöstä laitteiden ehdoilla. Esimerkiksi jatkuva toisto, kuuntelunopeuden säätö tai uniajastus mahdollistuvat laitteiden omien ominaisuuksien mukaan. UT2020 on myynnissä nyt ladattavana mp3-äänikirjana useissa hyvin varustelluissa verkkokirjakaupoissa.

UT2020 jouluevankeliumia eli Luukkaan evankeliumia voi edelleen kuunnella ilmaiseksi Piplia-applikaatiossa tai ladata sen käyttöönsä täältä.