Lentoliikennevelvoite takaa lentoreitit viiteen suomalaiskaupunkiin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on päättänyt julkisen palvelun velvoitteen asettamisesta viidelle kotimaan lentoreitille. Velvoitteella varmistetaan, että Helsingistä kulkee reittilentoja Joensuuhun, Jyväskylään, Kokkola-Pietarsaareen, Kemi-Tornioon sekä Kajaaniin.

Lisäksi Savonlinnaan tullaan asettamaan liikennöintivelvoite. Kotimaan lentoliikenteen tukeminen ja palveluvelvoitteen asettaminen on mahdollista EU:n lentoliikenneasetuksen nojalla. Reittilennot kilpailutetaan. Liikennöintivelvoite koskee 1.4.-31.12.2021 välistä aikaa.

– Olemme Traficomissa katsoneet, että liikennöintivelvoitteen asettaminen näiden viiden yhteysvälin osalta on tällä hetkellä välttämätöntä, jotta alueiden taloudellinen ja sosiaalinen kehitys voidaan turvata, sanoo johtaja Pipsa Eklund.