Klamydialta pysäyttävä muistokirjoitus surmatulle perustajajäsenelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaasassa jouluna tapahtuneen henkirikoksen uhrina menehtynyt Toni Karppi tunnettiin myös vaasalaisen Klamydia-yhtyeen perustajajäsenenä ja ensimmäisenä rumpalina. Useita hittejä sanoittaneen Karpin äkillinen poismeno on järkyttänyt musiikkipiirejä. Nyt Klamydia-yhtye on julkaissut entiselle jäsenelleen muistokirjoituksen.

– Toni ”Kape” Karppi 1970-2020, Hän on poissa. Mies, jonka kynästä lähtivät miltei kaikki Klamydian alkupään sanoitukset. Mies, jonka luovuus ja jutut saivat meidät aina nauramaan. Mies, joka arvosti ystäviään, läheisiään ja isänmaataan. Mies, jonka kanssa ei tylsää hetkeä koettu. Otamme maljan sinulle, rakas ystävä. Meillä on ikävä sinua. Lepää rauhassa, Kape, Klamydia-yhtye tiimeineen kirjoittaa.

Rumpali Toni ”Kape” Karppi oli mukana Klamydia-yhtyeessä sen perustamisesta lähtien vuoteen 1990 saakka, eli ennnen yhtyeen läpimurtoa. Karppi, aikaisemmalta nimeltään Toni Pitkäsalo, sanoitti useita Klamydian alkuaikojen kappaleita albumeille, joiden myötä yhtye teki lopulta läpimurtonsa 1990-luvun ensimmäisinä vuosina.

Karpin kynästä syntyivät sanoitukset muun muassa kappaleisiin Punajuuren Värinen Ompelukone, Vilho, Harri-Possu, Kuljukka, Joiku, Viikko Pieleen sekä ikivihreäksi muodostuneeseen Puutavaraa-klassikkoon.