Quentin Tarantino kirjailijaksi – ensimmäinen teos paljastettiin jo

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Quentin Tarantino on jo pitkään vihjannut lopettavansa tulevaisuudessa elokuvien ohjaamisen ja keskittyvänsä muihin mielenkiinnon kohteisiin. Yksi niistä on elokuvia ja Hollywoodia sivuavien kirjojen kirjoittaminen.

Nyt Quentin Tarantino on tehnyt sopimuksen tunnetun Harper-kustantamon kanssa. Se kattaa Deadline-sivuston mukaan kaksi tulevaa kirjaa. Niistä ensimmäinen on ensi kesäksi julkaistavaksi suunniteltu romaaniversio hänen tuoreesta Once Upon a Time in Hollywood -elokuvastaan.

Once Upon a Time in Hollywoodin kirjaversion kerrotaan laajentavan elokuvan maailmaa sekä hahmojen taustoja ja eroavan jonkin verran sen juonesta. Tarantinon mukaan hänen lukemansa ensimmäiset aikuisten kirjat olivat juurikin elokuvien pohjalta tehtyjä romaanisovituksia. Ohjaajan toinen kirja tulee puolestaan olemaan ei-fiktiivinen ja kattava syväluotaus 70-luvun elokuviin.