Laittomat rave-bileet keskeytettiin Ranskassa – yli 2 500 osallistujaa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ranskassa on monien muiden maiden tavoin voimassa tiukat yleisötapahtumia koskevat koronarajoitukset. Uudenvuoden aattona maassa järjestettiin kuitenkin laittomat rave-juhlat, joihin osallistui tuhansia ihmisiä.

Ravet aloitettiin uudenvuoden aattona varastorakennuksessa Lieruronissa, ja niiden oli tarkoitus kestää jopa tiistaihin saakka. Juhlat keskeytettiin kuitenkin poliisin toimesta. Paikalla oli yli 2 500 juhlijaa, joista osa Iso-Britanniasta ja Espanjasta.

Juhlijoiden kerrotaan BBC:n mukaan vastustaneen paikalle saapuneita poliiseja heittelemällä esineitä heitä kohti. Juhlat kuitenkin päättyivät lopulta noin 05:30 paikallista aikaa varhain lauantaiaamuna. Poliisi takavarikoi varastosta muun muassa autoja, äänentoistolaitteita ja generaattoreita, minkä lisäksi paikalla olijoille jaettiin yli 1 200 sakkorangaistusta koronarajoitusten rikkomisesta.